ÇOCUK DOSTU ŞEHİR, GİRESUN
Çocukların haklarını uygulamaya kendini adamış şehir veya daha genel olarak yerel yönetim sistemi olan Çocuk Dostu Şehirler Projesi gençlerin aktif katılımı ile uygulanmaktadır. Eğitime katılan gençlik kolaylaştırıcıları yerel savunucuları olarak kentlerinin çocuk dostu yönetişim anlayışına sahip olması alanında aktif rol oynayacakladır.Proje kapsamında genç gönüllülerin proje kolaylaştırıcısı olmalarını desteklemekte ve buna imkân sağlamaktadır.

Bu sayfayı Facebook'ta paylaş...

Çocuk Dostu Şehir Nedir?

Çocukların haklarını uygulamaya kendini adamış şehir veya daha genel olarak yerel yönetim sistemidir. Çocuk Dostu Şehir, uygulamada çocukların haklarının politikalara, yasalara, programlara ve bütçelere yansıması anlamına gelen, yerel seviyede Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin cisim bulmuş halidir. Çocuk Dostu Şehir kavramı, ÇDŞ Girişimi altında ortaya çıkmış olan bir dizi deneyimin ışığında toplulukları ve diğer yerel yönetim sistemlerini içermektedir.

Çocuk Dostu Şehirde çocuklar kent yönetiminin aktif katılımcılarıdır ve fikirleri kent yönetimi tarafından dikkate alınır. Bu fikirler kent politikalarında hayat bulur. Çocuk Dostu Şehirlerde aşağıdaki hedefler çocuğun iyi hali gözetilerek önceliklendirilir:
  • Sağlık ve eğitim gibi temel hizmetleri almak
  • Caddede tek başına güven içinde yürümek
  • Arkadaşları ile oyun oynamak ve yeşil alana sahip olmak
  • Kültürel ve sosyal etkinliklere katılmak
  • Etnik köken, din, gelir, cinsiyet veya engellilik durumu ne olursa olsun, her hizmete erişime sahip şehrin eşit vatandaşı olmak
Projenin iki temel amacı vardır:
  • Çocukların ihtiyaçlarına yönelik politikalar ve programlar tasarlamak ve bu süreci denetlemek amacıyla farklı kentsel alanlardaki çocukların ihtiyaçlarını belirlemek.
  • Çocukların oyun ve gelişim haklarına erişimlerini sağlamak amacıyla kentsel alanlarda çocuk dostu mekânlar yaratmak.
Diğer Bağlantılar
38.ULUSLARARASI GİRESUN AKSU FESTİVALİ
İLİMİZDEKİ ASANSÖRLERİN KONTROLÜ TSE TARAFINDAN YAPILACAK
ÇOCUK DOSTU ŞEHİR, GİRESUN
Giresun Sanal Tur
Giresun Belediyesi Kitap ve Oyuncak Kumbarası
Ekmek nimettir çöpe atılmaz.
Giresun'un vitrini Atatürk Meydanı

GİRESUN BELEDİYESİ
İletişim Tel: 444 4 028  //  E-posta : basin@giresun.bel.tr   2012 © Giresun Belediyesi. Bütün Hakları Saklıdır.